Uit de media.

 

Archief

 

Fotoproject De Schutse is afgesloten

Geplaatst op zaterdag 26 mei 2018 16:32 in de coevorderhuisaanhuis

foto-expositie

Aalden - De foto-expositie 'Mijn wereld en ik' in MFC De Aelder Meent werd gisteravond afgesloten. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Schutse toonden er de afgelopen tijd hun foto's.

Na een workshop van Sabine van der Leek (Nitimi fotografie) gingen leerlingen een aantal weken aan de slag gegaan met fotografie. Het project vond plaats op initiatief van Fotocollectief f8. Er waren veel leuke en verrassende resultaten. De kinderen gaven na enig aandringen uitleg over hun foto's aan de belangstellenden. Natuurlijk waren zij best trots om hun werk te laten zien.

https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/regio/539393/fotoproject-de-schutse-is-afgesloten.html

 

Artikel is geplaatst door Kristian Elders in de Coevorder krant op 10-10-2016 - 18:18

Basisschool De Schutse viert 105-jarig bestaan.

AALDEN – Bij de christelijke basisschool De Schutse in Aalden stond vrijdag alles in het teken van het 105-jarig bestaan. Samen met leerkrachten en ouders hebben de kinderen overdag een zogeheten spijkerdorp gebouwd van pallets en alle hutten zijn versierd met een mooie vlag.

Directeur Max Tetelepta genoot met volle teugen van de fantastische wijze waarop kinderen uit alle groepen met elkaar samenwerkten en hun creativiteit tot uiting brachten. Uiteraard werden de kinderen getrakteerd op iets lekkers in de pauze en was er voor elke leerling een presentje: een speciaal ontworpen etui. Alle kinderen werden ’s avonds samen met hun ouders weer op school verwacht voor een spectaculaire dinnershow.

Lekkernijen

Het drie gangen diner was volledig verzorgd door leerlingen en hun ouders, wat zorgde voor een grote diversiteit aan lekkernijen. Tussen de gangen door konden alle aanwezigen genieten van fantastische optredens van leerlingen, ouders en leerkrachten. Onder meer K3, Aqua, Kinderen voor Kinderen en de Dolly Dots kwamen voorbij.

Ook werd op ludieke wijze de eerste Mr. Schutse verkiezing gehouden, waarbij gestreden werd om de titel Beste Papa van De Schutse.

spijkerdorp 1

 

EEN DIKKE DUIM VOOR DE SCHUTSE!

Een ster erbij voor Aalden en omgeving!
CBS De Schutse is nu ruim een jaar bezig met Teamonderwijs Op Maat (TOM). Donderdag 21 januari kreeg de school bezoek van de onderwijsinspectie. We kregen van haar een ster voor goed onderwijs (schoolklimaat), aandacht voor het individuele kind (zorg & begeleiding) en onze ambities. We zijn ontzettend trots op het behaalde resultaat.

duim

 

 

 

'Wij richten ons op talenten van leerkrachten'

Geplaatst op donderdag 26 februari 2015 09:10
  • - Foto: Boom regionale uitgevers


 

 

 

Aalden - 'Wij zijn bezig met een aanpassing van het onderwijs op onze school', vertelt directeur Max Tetelepta van basisschool De Schutse in Aalden. 'Wij maken gebruik van het concept `Teamonderwijs op maat', kortweg TOM.

 

Om duidelijk te maken wat dit concept inhoudt, vindt dinsdag 3 maart een schoolconferentie plaats. `Kinderen maken dan hun ouders wegwijs in deze nieuwe vorm van leren', aldus Tetelepta. Er is inloop vanaf 18.15 uur in de school aan de Paardelandsdrift, het programma duurt van 18.30 tot 19.30 uur. `Stilstaan', vertelt de schooldirecteur, `is nooit goed. Vorig jaar wonnen wij bij de Drentse onderwijsmonitor de prijs voor de hoogste score in taal en rekenen. We willen deze onderdelen op een nog hogere level tillen.'

Uit comfortzone

`Bij dit teamonderwijs zijn de pijlers de inzet van personeel, de organisatie en een leerrijke omgeving. We hebben gekeken naar wat we in dit kader al doen en waarin we verbetering kunnen aanbrengen. Wij werken daarbij met specialisten. We hebben aan iedere leerkracht gevraagd waarin hij/zij het beste is. We hebben bijvoorbeeld een taalspecialist en een rekenspecialist. Zo maken we gebruik van specifieke talenten. Het is een uitdaging, want leerkrachten worden uit hun comfortzone gehaald. Zelfreflectie is belangrijk, want ze kunnen ontdekken waarin zij verder geschoold moeten worden.'

Ophalen van kennis

 

Na de dagopening worden de leerlingen gesplitst in groepen. `s Morgens wordt gewerkt aan taal, rekenen en lezen, `s middags staan vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie centraal. `De leerlingen verdelen zich dan over leerpleinen en taal- en rekenrijken. Ook is er een stiltelokaal. `Het gaat als het ware om het ophalen van kennis. Kennis verkrijgen gebeurt niet alleen meer op school. De verdeling hoeft niet leeftijdsgebonden te zijn.' De leerkrachten dragen een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar wel hebben zij elk een specifieke verantwoordelijkheid voor een groep. Daarnaast worden onderwijsondersteuners ingezet. `De leerkrachten hebben', vertelt Tetelepta, `voor bijna ieder kind een persoonlijke weektaak. Ieder kind heeft nu eenmaal een eigen niveau en een leerstijl. We proberen zo onderwijs op maat te bieden.' Met deze nieuwe onderwijsvorm wil De Schutse toewerken naar het verkrijgen van het predicaat `excellente school'.

Kindcentrum

De Schutse zoekt steeds meer samenwerking met scholen, die net als De Schutse tot de VPCBO, Vereniging Protestants-Christelijk Basisonderwijs in de gemeente Coevorden, behoren. `We willen van en met elkaar leren.'
Maar ook zoekt de school samen met De Anwende, onder hetzelfde dak, kinderopvang LOL, de peuterspeelzalen en Drieluik.

`Het zou mooi zijn als we tot een integraal kindcentrum kunnen komen, dat een regionale functie kan krijgen. We zijn bezig om toe te werken naar een gezamenlijke visie en ambitie', besluit Tetelepta.

 

Drentse kinderen goed in taal en rekenen

 

EMMEN Kinderen van drie basisscholen in Drenthe doen het bovengemiddeld goed met rekenen en taal. Het zijn Het Anker in Emmen, De Schutse in Aalden en De Runde in Emmer-Compascuum. Dat blijkt uit de Drentse Onderwijsmonitor die woensdagmiddag in Emmen werd gepresenteerd.