Nieuw in het fotoalbum

25 maart 2018 - Schoolnieuws

Nieuw in het fotoalbum

Project Bijen

5 juli hebben we met z'n allen het project Bijen afgesloten door in groepjes allerlei bijen-opdrachten uit te voeren van het ontdekpad. Het was een leerzame en gezellige middag!

Kleuterfeest

De leerlingen van groep 1 en 2 hebben 29 juni genoten van een geweldig kleuterfeest. Met een speurtocht, spelletjes, gezelligheid en wat lekkers. Bedankt ouders/opa's en oma's dat we bij jullie spelletjes konden doen.

Bijen - project

Vrijdag 16 juni zijn we gezamenlijk gestart met het bijenproject.

Schoonmaak

Namens alle kinderen van groep 1, 2 en 3: Bedankt lieve moeders die vandaag (14 juni) op school of thuis mee hebben geholpen om de materialen schoon te maken.

Spreekbeurt Michiel

Maandag 28 mei hield Michiel een spreekbeurt over de dierenambulance. En wat is er dan mooier om de mensen van de dierenambulance uit te nodigen.

SCHOOLREIS GROEP 3, 4, 5 EN 6.

Wat hebben we 25 mei met z'n allen genoten van onze schoolreis aan de Waddenzee.

HUNEBEDDEN BOUWEN IN GROEP 4,5 EN 6.

Samen hunebedden bouwen in de zandbak.

BRANDVEILIGHEID

15 mei hebben alle leerlingen veel geleerd over brandveiligheid.

HERDENKEN IN GROEP 7 EN 8.

26 april stond voor groep 7 en 8 in het teken van herdenken. Stil staan bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op school luisteren naar het verhaal over Rozetta en Meijer Kats uit Meppen, luisteren naar het verhaal over A. Oosting, A. Kiers en J. Reinders. Op de begraafplaats luisteren naar het verhaal over soldaat Meindert Bottenburg. In de Drieklank luisteren naar het boeiende verhaal van meneer Loggen. Hij wil leerlingen vertellen dat oorlog, onderdrukking, en geweld niets oplost. En waarom het belangrijk is om op 4 mei de oorlogsslachtoffers te herdenken en op 5 mei onze bevrijders te bedanken.

EEN SPORTIEVE GEZELLIGE WARME ORANJE DAG OP DE SCHUTSE.

Koningsspelen met de Smeltkroes en de Anwende. Groep 1,2,3,4 op school en groep 5,6,7,8 op het sportveld. Als afsluiting van de dag het schoolkorfbaltoernooi in Schoonoord met groep 5/6 en 7/8.

JONGE DIEREN OP DE KINDERBOERDERIJ

Bijzonder nieuws uit groep 1, 2 en 3.
In het kader van het thema ' Jonge dieren op de kinderboerderij ' is er een gevulde broedmachine in de klas en vanmorgen zijn de eerste 4 kuikentjes uit het ei gekropen. Nu zitten ze gezellig onder de warme lamp.

VERKEERSEXAMEN

Hoera de kinderen van groep 7 zijn geslaagd voor het verkeersexamen. Gefeliciteerd!

TOUR DE GASTON

Groep 4/5/6 heeft op 12 april genoten van de prachtige voorstelling Tour de Gaston.
Een prachtig verhaal wat op zeer boeiende wijze werd verteld. 'Juf, het leek wel of er een film in mijn hoofd werd afgespeeld ' # Een groter compliment kan je als verhalenverteller niet krijgen.

RIJKSMUSEUM (9 APRIL)

Op visite bij de Nachtwacht in het Rijksmuseum in Amsterdam # groep 7 en 8.

LEESVIRUS

Leesvirusfeest op 4 april!
Pas op iedereen is besmet met het leesvirus. Acht weken lang hebben de kinderen van groep 5 en 6 meegedaan aan het Leesvirusproject. De kinderen hebben boeken gelezen, geknutseld en iedere week boek en internet vragen beantwoord over de boeken die ze allemaal konden lezen voor het project. Met trots kunnen we vertellen dat we vandaag 1e zijn geworden met het beantwoorden van de quizvragen!!! Tijdens het afsluitingsfeest in de bibliotheek in Sleen konden de kinderen allerlei verschillende activiteiten doen, die te maken hadden met de boeken van Leesvirus.

 

PAASVIERING

29 maart hebben we samen met vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellenden het Paasfeest gevierd.
Door samen te vertellen, te dansen en te zingen over ' de kracht van het licht ' werd de Paasviering een warm en sfeervol geheel.

Bezoek aan DRents Museum en Drents archief

Vrijdag 23 maart is groep 4, 5 en 6 met culturele mobiliteit op excursie geweest naar het Drents Museum en het Drents Archief in Assen. 
Wat hebben we met z'n allen genoten van de busreis, de prachtige verhalen in het toch wel spannende levensgrote poppenhuis (Drents Museum) en de zoektocht naar het zakhorloge in het Drents Archief.

Voorleesontbijt

Eén keer per jaar mag je in je pyjama naar school want dan is het voorleesontbijt. Onderdeel van de nationale voorleesdagen.
Tijdens het smullen van een heerlijke (krenten)bol of beschuit luisteren naar de prachtigste verhalen. Dit jaar werd voorgelezen door schrijfster Yvonne Brill en de vaders Jorick en Ivo. Wat een lekker feest!!!

Kerstviering 2017

Kerst:  Feest van geven.
Wat hebben we donderdag 21 december, samen met opa's, oma's, vaders, moeders, leerkrachten en natuurlijk de leerlingen genoten van de kerstviering in de kerk. Iedereen bedankt voor deze geweldige avond.

Kerstcrea

Het was woensdag 13 december weer een gezellige boel, tijdens de kerstcrea. Alle moeders en oma's heel hartelijk bedankt voor de hulp.

SINTERKLAASFEEST

Wat hebben we met z'n allen genoten van het Sinterklaasfeest. Even op schoot bij Sint, Pieten die strooien, cadeautjes, surprises, gedichten en heel veel gezelligheid. Dag Sinterklaas graag tot volgend jaar.

SCHOON PLEIN

We willen Twan, Aart, Jeanet, Anke, Hilco en John bedanken voor het schoonmaken en bladvrij maken van het schoolplein op 3 december. Nu kan Sint met de Pieten op een mooi schoon plein verwelkom geheten worden op 5 december.

PIETENGYM

29 november had groep 1 en 2 pietengym. Klimmen, zwaaien, gooien, mikken, alles wat een Piet moet kunnen hebben we geoefend. Het ging zo goed dat we met een pietendiploma naar huis zijn gegaan.

KINDERPOSTZEGELACTIE

Trots op de kanjers van groep 7 en 8. Wat een geweldig bedrag # certificaat Superschool kinderpostzegelactie.

 

BLINDSPOT

Vanuit trffc skills verkeerseducatie werd groep 456 uitgenodigd om deel te nemen aan Blindspot. Een leuke en leerzame actieve les over de dode hoek bij een vrachtwagen, tractor en auto. Waar kun je het veiligste staan met je fiets en waar juist niet. Naast praktische materialen hebben we ook gezongen en zelfs een eigen rap gemaakt. Les in verkeer was op deze manier een feestje!

 

VOORLEESWEDSTRIJD

22 november was de voorleeswedstrijd. 
Een deskundige jury heeft samen met alle leerlingen goed geluisterd naar de voorleestalenten. Isabelle ging er met de winst vandoor en mag de Schutse vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd van de gemeente Coevorden. 
Gefeliciteerd Isabelle!

SCHOENMAATJES

Actie Schoenmaatjes.
Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau.
Ieder jaar opnieuw doen we mee met deze actie. Geweldig hoe we met elkaar kinderen in ontwikkelingslanden blij kunnen maken met een schoenendoos vol nuttige en leuke spulletjes. Iedereen bedankt !!!

JUF KARIN OP BEZOEK MET BABY KOEN.

Maandag 20 november kwam juf Karin samen met Mats op school om hun zoontje en broertje Koen te laten zien. Het was erg gezellig en natuurlijk werd er ook getrakteerd.

AGENT BONHOF IN DE KLAS.

Woensdag 17 november kwam agent Bonhof in groep 456 om te vertellen over het werk van de politie.

EXCURSIE KAMP WESTERBORK

Op 16 november was groep 7 en 8 erg onder de indruk van de excursie naar Kamp Westerbork.

SINT MAARTEN

Nog 1 nachtje slapen en dan is het eindelijk zover ....... Sint Maarten. Om alvast in de sfeer te komen is groep 1, 2 en 3 met hun eigengemaakte lampion op 8 november naar de opa's en oma's van de Korenhof en Huize Wezup geweest om liedjes te zingen.
Vandaag lieten de kinderen van groep 1, 2 en 3 samen met de kinderen van de Anwende, LOL en Kinderwereld hun lampionnen zien aan alle kinderen in de Aeldermeent, door in optocht en zingend rond te lopen door het gebouw. De sfeer zat er goed in dus dat komt helemaal goed morgen. Veel plezier iedereen!

NAAR DE MOLEN

In het kader van ons thema " Ik hou van Holland" heeft groep 456 op 9 november een geweldige rondleiding gehad bij de Molen. Ieder detail, tot in het bovenste topje, werd met veel enthousiasme bekeken. Bedankt voor de inspirerende rondleiding.

MEESTER EN JUFFENDAG

20 oktober: Meester en Juffendag. 
Een super gezellig feest met bingo, taart versieren, stoelendans, traktaties, cadeautjes, klasselunch en Schutse got Talent. Wat een geweldige dag!

KLEURWEDSTRIJD

Deze kanjers hebben de kleurwedstrijd gewonnen van de Samenloop voor hoop Zweeloo. Veel plezier met je prijs.

FIETSENKEURING 10 OKTOBER.

Op weg naar school een veilige fiets gebruiken is altijd verstandig maar met de komende donkere periode is goed licht extra belangrijk.
Vrijwilligers van VVN bedankt! Al onze fietsen zijn weer gecheckt!

KINDERLOOP VOOR HOOP.

8 oktober kwamen leerlingen en leerkrachten in actie voor het goede doel tijdens de Samenloop voor hoop Zweeloo.

SPANNENDE OPENING KINDERBOEKENWEEK

4 oktober hebben we op een spannende manier de kinderboekenweek geopend.
Boeken, voorlezen, griezelen, wat een FEEST!

KINDERSPEELGOEDMARKT VOOR SAMENLOOP VOOR HOOP ZWEELOO

De zonnige kinderspeelgoedmarkt op het schoolplein was op 27 september een groot gezellig succes. In actie voor Samenloop voor hoop Zweeloo.

PRESENTATIE 'IK HOU VAN HOLLAND'.

2 oktober hebben groep 45678 elkaar laten zien wat er tijdens het 'creauur' op de maandagmiddag allemaal gemaakt is.

BACK TO THE SCHUTSE BBQ

Om samen met alle leerlingen, ouders en leerkrachten het schooljaar op de eerste vrijdag te starten met de Back to the Schutse BBq blijft een feestje.
Even leek het weer roet in het eten te gooien maar met een grote partytent voor de deur werd het een gezellige boel op het leerplein en in de tent.

WE ZIJN WEER GESTART! WE HEBBEN ER ZIN IN!

Dit schooljaar zijn we op een hele bijzondere manier gestart,
namelijk met een nieuwe verenigingsnaam: FIERS.
De vlaggen werden gehezen, het bord onthuld en bij zo'n
feestelijk geheel horen natuurlijk ballonnen en cadeautjes.


Terug