Staking in het onderwijs

04 november 2019

6 November: landelijke actiedag in het onderwijs

De onderwijsbonden hebben voor 6 november een landelijke stakingsdag in het onderwijs uitgeroepen. Ze hebben een ultimatum gesteld aan het kabinet om alsnog voor 2020 423,5 miljoen euro in het onderwijs te investeren. Dit ultimatum loopt tot 21 oktober. De bonden bereiden een stakingsdag voor op 6 november, want dan is in de Tweede Kamer het debat over de onderwijsbegroting.

 

We maken ons ernstig zorgen over het onderwijs en vinden dat er actie nodig is. Echter is het team van mening dat er krachtiger acties door de bonden richting de politiek moeten komen. Een halve dag staken is in onze optiek niet genoeg. Daarom zullen we deze dag niet meedoen aan de staking. Bij krachtiger acties in de toekomst zullen we mogelijk wel weer actie voeren.

We zijn het eens met de eisen van de bonden en PO in actie en denken na over een andere manier om op 6 nov. actie te voeren. Wij maken ons ernstig zorgen over het tekort aan leraren en de hoge werkdruk in het onderwijs. Er is op korte termijn een flinke investering in het onderwijs nodig


Terug